Nu kan vi som första företag i Kalmar erbjuda en utbildning i handhavande av snabba fartyg.

Den 24-27 Juni kör vi första kursen.

Kursen för dig som vill lära dig att framföra båtar säkert i höga hastigheter.
Vid godkänt resultat och mot uppvisande av läkarintyg och Fartygsbefälsexamen klass 8, erhåller du ett utbildningsbevis som ger dig möjlighet att framföra båtar kommersiellt i farter över 35 knop.

Vill du börja köra RIB-charter exempelvis, så är detta certifikatet du behöver.

Har du en snabb båt som du vill kunna utnyttja fullt ut, eller vill du börja jobba med snabba båtar? Då är kursen Handhavande av snabba fartyg kursen för dig. Vi lär dig framföra snabba båtar säkert i Kalmarsund.

Utbildningen varvas med teoretiska och praktiska moment. Säkerheten är den röda tråden genom hela utbildningen då risken för olyckor ökar med de höga farterna. Vi arbetar hårt för att öka sjösäkerheten, både för fritidsbåtar och den kommersiella trafiken.

Kursen inleds med teoretisk genomgång av handhavande av båten, sjökortsarbete, terminologi, regler, körteknik och självklart säkerhet.

Dag 2 börjar praktiken och först av allt tränar vi körteknik och nödmanövrar för att sedan inleda den optiska högfartsnavigationen.

Dag 3 tränar vi radarnavigation och den fjärde och avslutande dagen inleds med ett teoretiskt prov och därefter praktisk repetition av det vi lärt oss.

Avslutningsvis genomför du en uppkörning och vid godkänt resultat erhålls certifikatet Handhavande av snabba fartyg.

Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av högfartsnavigering, både från stridsbåt 90 och RIB-charter. Vi ser fram emot att dela med oss av sundets smultronställen och samtidigt utbyta erfarenheter om båtar m.m.

 

Kurslängd 4 dagar, intensiv
Plats Kalmar, Kalmarsund
Förkunskap Fartygsbefälsexamen klass 8
Innehåll Högfartsnavigation, terminologi, säkerhet
Kursavgift 13 495:- moms tillkommer för företag
Bokpaket Ingår
Examination Ingår
Båtpraktik Ingår